COST-Studentin von März bis Mai 2017

Wer hätte gedacht, dass unsere Schülerinnen der 7 sogar K-Pop Songtexte sehr sorgfältig auf Koreanisch abschreiben? Die erste Begegnung mit unserer COST-Studentin aus Georgia hat diese Überraschung hervorgebracht, als die Schülerinnen sie als Erstes danach fragten, ob sie denn auch Koreanisch lesen und sprechen könnte! Als sie dann etwas davon vorgelesen hat, waren sie natürlich begeistert. Von der „Seniors’ Week“, den letzten Schultagen der Q2 bis hin zu mündlichen Englischprüfungen in der Kl. 6 und deren Vorbereitung, hat unsere COST-Studentin Jennifer Lee viele Facetten des Lebens und Unterrichtens an der KLS kennengelernt und damit den praktischen Teil ihrer Lehrerausbildung bei uns abgeschlossen. Am letzten Wochenende konnte sie zurück an ihrer Universität ihr Diplom entgegennehmen. Herzlichen Glückwunsch!

Selbst schreibt sie Folgendes:

"Hello, my name is Jennifer Lee, and I am a graduate from the University of Georgia. During the two months at KLS, I finished up my student teaching experience and earned my degree for secondary English Language Arts Education. By observing several different teaching styles from grade levels five through twelve, I was able to compare and contrast my own teaching style to the ones taught at KLS. I had the opportunity to fine tune my own teaching style by really questioning the reasoning behind my own methods, while trying out new methods taught by corresponding teachers at KLS.

During my stay at KLS, I had opportunities to teach the students by working through reading comprehension and grammar. I was able to have dialogue with the students, and I believe that helped the students and myself the most.

Through the COST program, I was able to learn and explore the city of Cologne, and also travel to Paris, Vienna, and Berlin. The program gave me the opportunity to learn about history and culture through several different lenses and perspectives. Overall, I was able to finish out my English Education program with not only experience in an American public school setting but also a German public school setting.“

Wir wünschen ihr alles Gute für die Zukunft!

E. Wright