COST Studentin Mai / Juni 2011

Unsere vierte COST Studentin in diesem Jahr kommt aus der Nähe von Detroit, Michigan, von der Grand Valley University.  Über COST, das Consortium of Overseas Student Teaching, bekommen Studenten von 15 amerikanischen Universitäten die Gelegenheit, an aufnehmenden Schulen wie der KLS im Ausland ihren praktischen Teil der Lehrerausbildung zu absolvieren und Erfahrungen als "global teachers" zu machen. Sie erweitern damit nicht nur ihren eigenen Horizont und den ihrer zukünftigen Schüler, denen sie ihre Erfahrungen weitergeben, sondern sie bereichern auch die Klassen und Kolleginnen und Kollegen, mit denen sie bei ihrem Aufenthalt zusammenarbeiten!

Im Folgenden spricht Lauren Sibula selbst über ihre Erfahrungen und was sie für ihre Zukunft bedeuten:

After only two short months of additional student teaching in Cologne, Germany, I can advise other student teachers to open their minds to teaching abroad, if for no other reason, to open doors for a future career. Finding a job in the States is tough at the moment, and pursuing careers abroad without the support of a university can be daunting. Students can use COST as a trial run for a future international career, or find the things that work in other countries’ education systems to bring back to his/her own classroom in the States.

For those who have never travelled, this will be a life changing experience simply because living abroad is extremely rewarding. You will challenge yourself, you will change your world view, and you will learn more about yourself than you probably ever have. Travelling is education, and as teachers it is our responsibility to be internationally and culturally conscious. It is impossible to teach your students to be responsible citizens of the world without becoming one yourself.

Ww